14 Ekim 2010 Perşembe

Neyse Halin Çıksın Falin



  Rakı kadehleriyle ilgili olan yazımda fikrimce IDW’ye dair en güzel tasarımın kadehler olduğunu yazmıştım.Fakat gözden kaçırdığım bir tasarım var,hakkını yemeyelim ki Fortune Tale da çok başarılı bir tasarım olmuş. Hem göze hitap ediyor hem de kültürümüze.
İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden mezun olan  Seza Yeğin,türk kahvesi içiminde ki ritüelden yola çıkarak tasarlamış bu ürünü.Fala inanmasak bile falsız kalmamak adetten olduğu üzere çoğumuzun aşina olduğu bir ritüeldir falı kapadıktan sonra fincanın üzerine para veya yüzük benzeri metal birşeyler koymak.Burada ki amaç hem dileklerimizin gerçekleşmesine yardımcı olması hem de fincanı daha çabuk soğutarak fal faslına çabuk geçilmesini sağlamak.
  Fincanın kulbu arasına yüzüğün yerleşmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.Buarada yüzükle ilgili bir detayı atlamamak gerekir; yüzüğün üzerine ‘neyse halin çıksın falin’ yazıyor.Böylece sürekli olarak bu cümleyi kafanızdan geçirmeniz yerine yüzük sizin için bunu garantilemiş oluyor.
  Sadece fikire ve estetiğe ağırlık veren ve diğer özellikler bakımından eksik olan tasarımların aksine bu işten anlayan birinin elinin değdiği anlaşılıyor bu ürüne.Hem form olarak alıştığımız kahve fincalarından çok uzakta değil hem de porselen olmasının verdiği özellikden dolayı fincanın ağzı incecik.Böylelikle bir taşla iki kuş vurmuş oluyorsunuz ve kahveyi içerken aldığınız keyif sonrasında da devam ediyor.
Kahve içince fal kapamadan olmaz diyenlerdenseniz bu alışkanlığınıza keyif ve daha fazla eğlence katmak için birebir bir ürün.Fortune Tale Çukurcumada Zeckie adında bir mağazada satılıyor.www.zeckie.com.Ayrıca sezayegin@gmail.com adresinden direkt olarak tasarımcısıyla irtibata geçebilirsiniz ,hem ürünle ilgili detaylı bilgi almış olursunuz hem de Çukurcumaya gitme imkanınız yoksa ürünü size temin edebilir.
    *Fotoğraflar  için Mete Ersöz’e teşekkürler. www.metersoz.com

1 yorum:

  1. Harikaymış hemen paylaşıyorum.
    Teyzem hep şakalaşır ben yüzük koyunca, bu da ücreti diye:)))

    YanıtlaSil